Hectors egen Blogg

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2010

Vilken dag !

Av Hector - 21 oktober 2010 15:15

Idag skiner solen och matte har varit ute på en kortare rastningspromenad med oss. Sedan tog hon ett par koppar kaffe, och så åkte ytterkläderna på igen och våra koppel kom fram igen. Kameran och godis såg jag också att hon stoppade ner i fickorna. Sedan gick vi ut igen. Vi förstod att det var ngt speciellt på gång både Wille och jag, och vi tyckte allt att matte gick alldeles för sakta i kopplet, så vi försökte dra iväg henne så hon fick upp,farten lite. Till sist tröttnade hon rejält på att "snällt" säga till oss, så hon skärpte rösten, stannade och vi gick inte vidare förrän vi hade satt oss ner på rumporna både Wille och jag. När vi gick igen och började dra i kopplet, så upprepades proceduren och efter tre gånger till så lugnade jag ner mig, och strax efter även Wille och så gick vi i mattes takt. Det kändes bättre. Så småningom kom vi fram till en hundhage där vi inte varit på rätt länge. Där släpptes vi lösa och fick fara omkring och busa så mycket vi orkade. Vi hade jätteskojigt. Även matte kom med på ett hörn och kastade pinnarna till oss som vi kom med.


    


           


    


Wille hade helst velat ha sin för sig själv, men då matte inte gillade det, så fick han vackert dela pinne med mig. Om det inte passade Wille då höll hon i honom, medan även jag fick en chans att hämta pinnen och komma med den till matte, bara så hon kunde kasta iväg den igen.

Efter ett bra tag gick vi vidare och kom till en stor äng med staket runtom. Där fick vi släppas lösa igen och nu var det stooora ytor att springa på. Jag hann inte med Wille som är en rackare på att springa fort. Däremot lyckades jag genskjuta honom några gånger.


    


       


     


Vi sprang runt  och hade jätteskojigt. Efter en stund kallade matte in oss, och strax därpå såg vi att dte kom tre andra hundar mot hagen också. Det var 3 basenjis, en tik och två hanar. Vad spännande tyckte vi.

Matte och deras ägare stod och pratade en stund.

Deras matte släppte lös en av sina hanar och tiken och matte släppte lös mig.

Den ena hanen hade börjat gruffat med Wille så därför ville inte matte ta några risker och höll honom kopplad tills vidare.

Strax eftrer att basenjisarna släppts lösa så kommer hanhunden springande mot mig och börjar argt bita mig. Jag slänger mig ju direkt på rygg och hoppas på att han ska sluta, vilket han inte gör, han bara fortsätter men i nästa sekund är matte där tar hanhunden i nackskinnet och lyfter bort honom från mig. Jag sprang därifrån snabbast möjligt. Matte håller i honom tills hans matte kommer och tar hand om sin hund. Hanens matte tyckte det var tråkigt att hennes hane inte var kunde uppföra sig och kopplade honom. Tiken fick springa och leka med mig istället. Men jag var så skraj, gfast hon inget illa ville, så jag satte av så långt bort jag kunde från henne, för jag trodde hon också ville bråka.


     

Matte ropade då på mig och kopplade mig, och efter en stund så kändes det bra igen. Matte fanns ju där i kopplet i alla fall. Basenjitiken fortsatte att inbjuda till lek och efetr en stund så släppte matte lös mig igen och nu lekte vi och vi hade jätteskojigt. Det kändes mycker bättre.


   


         


Så småningom begav vi oss av hemåt, och på vägen stannde vi till vid en annan hage och där fick vi springa lösa igen och busa en massa jag och Wille. Det var jätteskojigt. Matte passade också på att ta lite poseringsbilder på oss.


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hector - 24 oktober 2011 10:15


Nu har vi bestäåmt oss för att flytta min och Willes blogg. Den här kommer att finnas kvar ett tag till, men det kommer inte att skrivas just någonting i den ! Matte är nämligen jättetrött på alla reklamfönster som ska sättas igång, skiftas och ha ...

Av Hector - 22 oktober 2011 16:11

Japp det blev det idag, för matte tyckte vi kunde hjälpa till med att göra två kartongomslag i mindre bitar. Det gjorde vi ju så gärna. Matte hade nämligren beställt hem ett par böcker och när de var urplockade så var det bara en massa stort karton...

Av Hector - 20 oktober 2011 17:38

Idag har det varit rätt soligt ute men aningen kallt, och lillhusse har varit hemma från skolan idag också. På eftermiddagen blev det mulet igen. Trots det tog matte med oss ut på en skön promenad på våra favoritstråk. Matte gick och njöt av alla v...

Av Hector - 19 oktober 2011 22:30

Ja det har varit en rätt lugn dag idag. Matte fick hämta lillhusse från skolan idag för han kände sig inte kry. Under dagen blev det mest bara kortare rastningspromenader för vädret var regnigt och det blåste kallt. En av gångerna matte var ute...

Av Hector - 18 oktober 2011 14:37

För vad kanske ni undrar, jo för matte att släpa fram den däringa snabeldraken ! Han för ett förskräckligt oväsen när han kommer fram, och han tar en massa plats också. Men det är bara att härda ut. Idag slapp vi åtminstone dela rum med honom när h...

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards